Zásah jednotky u požáru 25.12 2014

Zásah jednotky u požáru

Poplach jednotce byl vyhlášen operačním střediskem telefonicky a s vysláním SMS zprávy a to 25.12. v 1:12.
Jednotka vyjela v počtu 6 členů na místo zásahu a to s DA VW-trasporter. Prvotní hlášení popisovalo požár chalupy v Janovicích. Po upřesnění adresy jsme vyjeli na rozhraní Janovic a Raškovic. Jednalo se o požár rodinného domu a přilehlé roubenky. Roubenka byla po příjezdu již celá pohlcená plameny, pravděpodobně již byla neobydlená. Přilehlý zděný dům byl požárem zasažen ve sklepním prostoru.

Na místo zásahu přijela jednotka jako čtvrtá, na místě již zasahovaly HZS FM, JPO Janovice a Frýdlant n.O.. Ihned po příjezdu jednotky se na základě požadavku velitele zásahu všichni členové zapojili do budování požárního útoku. Naše jednotka poskytla hadicový materiál k rozšíření pravého útočného proudu.

Následně jsme rozvinuli útočné proudy z levé a zádní strany objektu k likvidaci požáru ve sklepních prostorách zděného domu. Ve spolupráci s členy JPO Janovice jsme požár sklepa zlikvidovali. Po dokončení tohoto úkolu jsme přesunuli útočné proudy k dohašení hořící roubenky. Souběžně s těmito činnostmi jsme spolupracovali na doplňování vody do cisteren.

V 4:55 byl zásah jednotky ukončen návratem na základnu. Zásahu se zúčastnili: Foldyna Jiří, Nykl Jakub, Ralenovsky Jakub, Winkler Lukáš, Gurecký Lukáš, Kutlvašr Jiří.

JPO Raškovice zůstala na místě a ukončila svůj zásah v dopoledních hodinách.

Děkuji členům JPO za práci při náročném zásahu. Foto zde

Informace o zásahu jsou rovněž na pozary.cz.

 

Soutěž Bystré 2022

  • 27.5.2023 14:00, Hřiště u Bystřanky
  • Startovní pořadí zde.
  • Propozice zde.
  • Výsledky 2022 zde.
  • Událost na Facebooku zde

Dobrý anděl

  Dobry andel 2

Více info zde.

 

Statistika

TOPlist

Joomla templates by Joomlashine