Nový automobil - VOLKSWAGEN TRANSPORTER T6

Nový automobil - VOLKSWAGEN TRANSPORTER T6

Hasiči z Bystrého získali nový automobil VOLKSWAGEN TRANSPORTER T6 4x4, 9 míst. Lze poznamenat, že se jedná o první nový automobil v historii sboru / jednotky. Slavnostní předání klíčů a křest auta proběhl před restaurací U Toflů v pátek 3. února 2017.

Celý administrativní proces až po finální dodání DA trval téměř 12 měsíců. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na celém procesu, zejména pak Sváťovi Běrskému, který zastupoval obec Janovice a Lukášovi Vaňkovi za koordinaci realizace. Dodavatelem DA byla firma Auto Heller, subdodavatelem hasičské nádstavby firma Hagemann Opava. Poděkování patří také panu Bílovi a Trupárovi (fa Hagemann) za profesionální a vstřícný přístup.

Nový dopravní automobil byl pořízen s finanční podporou HZS ČR 40%, MSK 20%, zbylých 40% pořizovací ceny financovala obec Janovice. Během realiazce projektu musely být dodrženy technické podmínky HZS ČR, který dotační program vypsal na DA v základním provedení. DA v základním provedení L1Z slouží primárně k evakuaci osob a je vybaven pouze vyprošťovacími nástroji, velkou lékarničkou, svítilnami, digitální vysílačkou, výstražnými světly. Pro zásahy pak jednotka využívá hasičský přívěs, kdy DA je vybaven odpovídajícím tažným zařízením. DA je osazen benzínovým motorem 2,0 TSI s výkonem 204k, kdy výkon je přenášen na všechna čtyři kola prostřednictvím automatické sedmistupňové převodovky DSG.

Oficiální představení a žehnání auta je plánováno na 3.6.2017.

Fotky:

  

Soutěž Bystré 2022

  • 27.5.2023 14:00, Hřiště u Bystřanky
  • Startovní pořadí zde.
  • Propozice zde.
  • Výsledky 2022 zde.
  • Událost na Facebooku zde

Dobrý anděl

  Dobry andel 2

Více info zde.

 

Statistika

TOPlist

Joomla templates by Joomlashine